Zaterdag 28 Januari 2017 - 08:29

Degradatieplaatsen komen in zicht

De late nederlaag in Tilburg was bitter. Door dit resultaat verloren we een duur punt en zagen we een concurrent uitlopen. Onze club zal zich moeten gaan richten op degradatievoetbal, want de onderste drie plaatsen komen nu wel heel erg dichterbij.

Sparta begon de wedstrijd tegen de Tilburgers met een danig gewijzigde basiself. Breuer, Dumfries, Van Moorsel, Calero Ruiz begonnen op de bank. Sanusi was in t geheel niet in de selectie opgenomen. In het kader van 'het geven van rust' aan deze spelers werden zij vervangen door Saksela (hij maakte zijn debuut), Dougall, Vriends, El Azzouzi en Brogno.

Maar ook al waren de nodige wisselingen doorgevoerd, enig verschil in kracht leek het niet te maken. Dat is het voordeel van een grote selectie met spelers die elkaar in kwaliteit niet veel ontlopen.

Redelijk
Het vernieuwde Sparta deed het niet slecht en kende een redelijke start, maar helaas kon die start geen vervolg gegeven worden. De thuisclub nam het initiatief over en kwam in de 18e minuut op voorsprong. Een voorzet over links werd 'tegendraads' afgerond door publiekslieveling Sol.

Maar lang konden ze niet van de voorsprong genieten want korte tijd later werd het alweer gelijk. Het was El Azzouzi die ongehinderd in de verre hoek raak kon schieten voor onze club.

De gelijke stand was gezien het spelbeeld terecht. Willem II was niet imponerend, Sparta naarmate de wedstrijd vorderde ook niet waarbij helaas teveel spelers (weer) onder hun kunnen speelden. Zo raakte Verhaar buiten zijn goal geen knikker en was het debuut van Saksela pover. Bij de eerste goal verzuimde hij door laks optreden een voorzet te blokkeren en bleek hij in een 1 tegen 1 sprintduel de veel langzamere.
De wedstrijd golfde op en neer omdat beide ploegen er niet in slaagden een duidelijk veldoverwicht te creren. 1-1 leek de ruststand te worden omdat de thuisclub een bal op de lat zag verdwijnen, maar net even voor affluiten kwam er toch verandering in de score.

Onder de indruk
Bij een hoekschop ging Kortsmit aardig in de fout door een hoge voorzet verkeerd te beoordelen. Hij stompte mis waardoor de bal voor de voet van Lachman kwam... 2-1.

Sparta leek danig onder de indruk van de nieuwe tussenstand, want na rust kwamen we er dik 20 minuten niet aan te pas.Willem II was de betere (al was hun veldspel allerminst om van onder de indruk te raken).
Maar toen mocht Verhaar (in de 69e minuut) op een meter of 19 een vrije trap nemen. De man die steeds meer 1 moment uitkiest om te schitteren krulde de bal fraai in het doel.

Adrenaline
De tweede goal van Sparta werkte als adrenaline voor onze club. We namen het initiatief over en gaven die de rest van de wedstrijd niet meer uit handen. In die periode speelden we best acceptabel en hadden we zeker nog een doelpunt moeten scoren maar het zegt genoeg dat we in de persoon van verdediger Floranus (schot op doel in de handen van Lamprou) de beste kans kregen. Ook al hebben we 23 spitsen in onze enorme selectie lopen, we ontberen een echte spits met een killersinstinct.

De wedstrijd stevende daarom af op een gelijkspel omdat ook Willem II niet bij machte was om verandering in de tussenstand aan te brengen. Tot de allerlaatste minuut van blessuretijd. In werkelijk de allerlaatste seconde schoten de kruikenzeikers toch raak, onze spelers verslagen achterlatend.Pure pech, want zo op het oog was het meer geluk dan wijsheid dat de thuisclub nog scoorde. Maar ja, ook de lucky goals tellen.

De nederlaag kwam hard aan, want door dit resultaat zijn wij helaas een van de ploegen die moeten gaan strijden om de degradatieplaatsen te ontlopen. Volgende week staat derhalve een zes punten pot op het programma. Dan is PEC Zwolle de tegenstander, een wedstrijd die gewonnen mot worden. Sparta succes!Share |
comments powered by Disqus