Donderdag 07 Maart 2019 - 16:32

Breng jeugdspelers in het elftal

De hemel boven ons Kasteel had vandaag exact dezelfde kleur als het logo van FOX, de hoofdschuldige van het niet willen verplaatsen van onze wedstrijd tegen NEC. Niks KNVB.

Het is de commercie die regeert. Wij moeten onze beste spelers afstaan aan de vertegenwoordigende elftallen en tegelijkertijd dienen wij een competitiewedstrijd af te werken zonder die beste spelers. Hoe gek ben je dan? Het laatste woord zal er nog niet over gesproken zijn Spartanen, maar vreemd en lafhartig blijft het wel.

Over onze beste spelers gesproken. Waar blijven onze jeugdige talenten? Waarom zien we spelers als Tariq Dilrosun, Mohammed Tahiri, Elayis Tavsan en Bradley van Hoeven niet vaker bij het eerste? Bradley van Hoeven zit dan wel regelmatig bij de A-selectie maar zijn debuut laat nog altijd op zich wachten. Mag ik u eraan herinneren dat Jetro Willems net 16 jaar was toen hij bij ons debuteerde en een vaste basisplaats veroverde onder godbetert trainer Jan Everse. Jan had destijds schijt aan leeftijd. Tuurlijk Jan was geen beste trainer. Een beetje lui, maar lef kon hem niet worden ontzegd.

We zijn nu in de positie om te experimenteren. Op zoek naar het goede gevoel. De bovengenoemde spelers branden van de ambitie en zijn optimaal gemotiveerd om ons aller Sparta op te stuwen in de vaart der volkeren. Overal zie je talenten opduiken van 16, 17 en 18 jaar maar bij ons stokt het vaker. Of worden ze aan het eind van het liedje weggestuurd om plaats te maken voor de zoveelste vlees-nog-vis-speler. Waar blijven die jonge gasten? Hallo Pim Verbeek, lees je mee?

Gaan we straks weer te dure spelers binnen halen die over the hill zijn terwijl je zoveel eigen talent in de jeugd heb rondlopen die dan weer een stapje achteruit mogen zetten of nog erger worden weggestuurd. Waar ben je dan mee bezig? Wie komt er nou eens op voor de belangen van de jeugdafdeling?

Zo is er ook een scout weggestuurd die al twintig jaar voor ons heeft gewerkt en die bovenstaande jeugdspelers heeft gescout. Zijn naam: Kenneth Butter. Daarom vandaag de vraag voorgelegd aan Dolf Roks waarom is deze man weggestuurd? Dit komt mogelijk later aan bot; nu eerst de training van vandaag.

Sven Mijnans kent u die? Nee? Ik ook niet. Hij mocht vandaag wel meetrainen met de hoofdmacht. Geen Tariq Dilrosun of Mohammed Tahiri en ook geen Elayis Tavsan maar wel Sven Mijnans. Mij is hij nooit opgevallen; maar goed hé wie ben ik? Bradly van Hoeven was er vandaag wél en mogelijk dat hij morgen in de wedstrijd tegen FC Eindhoven dan eindelijk zijn langverwachte debuut mag maken. Youssef el Kachati ontbrak vandaag. Naar het schijnt is hij ziek en dus verhoogt dit de kansen voor Bradly op minuten.

De vaste watchers waren verdeeld over het wel of niet opstellen in de basis van Lars Veldwijk. “Laat hem maar effe banken, want hij deed er weinig aan. Dat is toch wel het minste wat je van hem mag verwachten. Dat hij keihard werkt. In de weken hiervoor was dit in orde, maar afgelopen vrijdag was het weer knudde met hem. Stel Ragnar Ache met Halil Dervisoglu maar op.” Maar ook deze reactie: “Veldwijk zet je als eerste op het formulier. Die speelt altijd bij mij, hij is je topscorer en Ache heeft bovendien totaal geen wedstrijdritme.”

U hoort het Spartanen, de meningen zijn verdeeld. De verwachting is dat Henk Fraser zijn elftal niet spectaculair zal veranderen. Derhalve mogen we uitgaan dat de basis tegen RKC opnieuw aan de start tegen Eindhoven zal verschijnen. Bart Vriends wordt nog even uit de wind gehouden en zal onverhoopt als breekijzer dienen te fungeren mogen zaken niet naar wens gaan.

Behalve onze Finse vriend Janne Saksela die afwezig is, wordt ook altijd Bradley Martis genoemd als langdurig afwezige. Hij kwam vandaag zijn gezicht laten zien en ik sprak met hem. Martis: “Ben nu aan het revalideren dit betekent aan het werk in het krachthonk. Zit nu in m’n vierde maand en men zegt dat dit 9 maanden tot 1 jaar kan duren. Doe alleen maar krachttraining en dit vraagt mentaal enorm veel van je. Ik weet zeker dat ik hier sterker uit kom.” “Ja dit doet pijn die gasten lekker met de bal bezig te zien en dat jij dan langs de kant moet toekijken.”, probeer ik hem at op t te beuren. “Sterkte ermee Bradley en we zien je volgend seizoen weer een bal in de kruising jassen.”

Jeroen Rijsdijk, de trainer van Jong-Sparta, loopt dezer dagen ook weer wat vrolijker rond. De reeks aan blessuregevallen die zijn elftal troffen lijken zich langzaam maar zeker te gaan oplossen. Toevallig zijn de spelers die gemist werden allemaal 1.90 meter dus fysiek staan die hun mannetje. Fonseca en Ringeling missen is zeker een aderlating en hopelijk komen er nu betere tijden voor Jong Sparta waar het zwaard van degradatie boven het hoofd hangt. Zaterdag spelen ze tegen Jong-Almere City om 14.30 uur. Zet ‘em op boys.

De training liep op zijn einde er werd een bal het stadion uitgeschoten door een van de ‘’heertjes’’. Henk zag dit ook, dus dat komt goed. Henk Fräser heeft veel tegen, maar qua aanpakken van de gevestigde orde heeft hij toch stappen gemaakt. Het einde daarvan is nog niet in zicht. Morgen FC Eindhoven. Alles mag en niets hoeft. Wil je de druk op het kampioenschap houden dan zullen we moeten winnen. Dus zo vrijblijvend is het allemaal niet. FC Twente moet uit tegen Top Oss. Normaal gesproken is dit ook geen wandeling in het park. Laten wij eerst maar onze wedstrijd morgen winnen. Kijken we daarna weer verder. Iedereen veel plezier morgen en veel succes.

O ja.. FOX sucks.Share |
comments powered by Disqus