Zaterdag 12 Mei 2018 - 18:27

Alleen het eindresultaat telt

We kunnen na de eerdere voorbeschouwing en het wedstrijdverslag van de wedstrijd afgelopen donderdag tegen en in Dordrecht weer een reguliere voorbeschouwing maken. Dan doen we niet helemaal. We vertellen u wat er vanaf vandaag zo ongeveer rondom deze Rijnmond-derby speelde. In de gebruikelijk opbouw van een voorbeschouwing beginnen we altijd met de wedstrijdinfo. Let op: we beginnen pas om kwart voor 5.

De vier mannen in het zwart, waarvan we de vierde official altijd een heerschap noemen, mogen ook dit keer niet ontbreken. Vooral vanwege de naam van de man met een stok (herderstaf?). Jawel, de assistent-scheidsrechter heet Charl Schaap (we verzinnen het niet). Hij staat scheidsrechter Manschot bij. De andere assistent, luisterend naar de naam Van Dongen doet dat ook. Heerschap Perez is de vierde man.

Er werd zoals verwacht veel gezegd en geschreven. In het AD/RD spreken Advocaat en Vriends uit te waken voor onderschatting. Dat is wel het minste wat je kunt doen, met de uitwedstrijd van FC Dordrecht in de vorige ronde in het achterhoofd. Als ze in Leeuwarden met 1-4 kunnen winnen, waarom zou er dan op Het Kasteel niet ook een 1-4 uitslag (of 1-3) kunnen volgen? We zijn dus gewaarschuwd.

Gerard de Nooijer, volgens geruchten door Sparta benaderd voor een rol als assistent naast Henk Fräser volgend seizoen, deed vandaag een uitspraak waarmee hij ons –Sparta-supporters- wil beïnvloeden. De Zeeuw vroeg zich hardop af of Sparta de 2-1 voorsprong in eigen huis wel kan consolideren. "Dat zou Advocaat misschien wel het liefst willen, maar daar heeft hij de ploeg niet voor en dat pikt het publiek daar niet. Ze moeten iets laten zien voor eigen publiek, ze kunnen zich niet beperken tot tegenhouden." Eh, hallo Zeeuw. Waarom zouden wij geen vies resultaatvoetbal pikken? Alsof we afgelopen seizoen verwend zijn met oogstrelend voetbal. Niet eens met goed voetbal. Denkt broertje De Nooijer nu echt dat wij vanaf minuut 5 pressie eisen? Boeit ons dat nu. Al gaan we 93 minuten voor de goal liggen. Of welke tactiek dan ook Advocaat voor ogen heeft.

Interesseert ons niet. Al verliezen we nog in de 94 e minuut met 0-1. Dan zijn we door. Al moeten we het daar niet op aan laten komen. Niet goed voor de rikketik en iets met een Excelsior-wedstrijd in mei. De Nooijer denkt dat er tegen dit Sparta kansen liggen voor Dordt. Ook zo’n dooddoener. Tuurlijk, er liggen altijd kansen. Uw redacteur van dienst denkt dat die op 55% voor Sparta en op 45% voor Dordrecht liggen.

Een opsteker vandaag was het verlengen van het contract met Halil Dervisoglu. De Turkse jeugdinternational (18) ligt nu vast tot de zomer van 2021 en verzorgde donderdag het lepe steekpasje waaruit Robert Mühren de verlossende 1-2 maakte. Jong Sparta Rotterdam deed het in de regio-derby tegen Excelsior Maassluis met een 1-1 gelijkspel niet slecht. Een doelpunt van Ayoub Boukhari leek heel lang voldoende voor drie punten, maar in de slotfase kwam de thuisploeg wiens trainer volgens seizoen bij Sparta Rotterdam werkt, langszij.

Aanhangers van FC Dordrecht werden vandaag dood gegooid met een lijst aan regels die gelden voor hun bezoek aan ons mooi Kasteel waarbij vergeleken het stadion van FC Dordrecht een golfplaten en lek schapenhok is. Net als wij donderdag stappen de schapen om 15:00 uur in het veevervoer. Gefaseerd wordt vertrokken naar de echte stad Rotterdam. Zelf meegebracht eten of drinken mag de bus niet in. Vuurwerk of soortgelijke zaken zijn ten strengste verboden. “Wij rekenen hierbij op jullie gezond verstand”, roept de club. Tja.

Gezien de korte reis en het feit dat dit een risicowedstrijd betreft, is er geen catering in de bus. Na de wedstrijd moet iedereen weer plaatsnemen in dezelfde bus als waarin men is aangekomen bij het stadion. Ook hier geld, graag snel instappen zodat de terugreis direct kan beginnen. In de spelersbus stappen zeker deze Dordrecht-spelers in.

De opstelling die wij in gedachten hebben voor het elftal van De Nooijer is deze: Bergsen, Stankov, Breedijk, Bliek, Delorge, Hamer, Mahmudov, Kok, Bakker, Arias, Clijntje.

Maar eerlijk gezegd zijn wij niet op de hoogte van alle tactieken en schermutselingen onder de spelers. Is ook niet zo erg. Sparta moet uit gaan van eigen kracht.

Update!
Kortsmit heeft last van zijn knie en gaat niet spelen vandaag.

ITWM denkt dat de volgende elf spelers bij Sparta spelen: Nienhuis, Nelom, Fischer, Vriends, Floranus, Sanusi, Spierings, Duarte, Verhaar, Mühren, Friday

Hoe dan ook wordt het een belangrijke pot. Hopelijk geen spannende.

(Foto: Carla Vos).Share |
comments powered by Disqus