Maandag 23 Juli 2012 - 14:57

R.I.P

Jan van Rijn

Sparta Rotterdam neemt afscheid van Jan van Rijn. De voormalig interim-voorzitter van Sparta Rotterdam is 11 december jongstleden op 83-jarige leeftijd overleden.

Jan van Rijn werd lid van Sparta Rotterdam op 22 november 1947. In december 1999 nam hij de voorzittershamer van de Kasteelclub op interim-basis over van Jan Bossink. Op 12 december 2001 benoemde Sparta Rotterdam hem tot Erelid.

Sparta Rotterdam speelde ter nagedachtenis aan Jan van Rijn met rouwbanden in de bekerwedstrijd tegen Heracles op 15 december 2016

Annemarie van Putten

Op zaterdag 26 november bereikte de redactie het trieste nieuws dat Annemarie van Putten op vrijdagavond 25 november is overleden op 61 jarge leeftijd. Annemarie was al van kinds af aan een Spartaanse in hart en nieren die tientallen jaren lang in diverse functies in en rondom het Kasteel te vinden was.

Meest bekend werd zij als medewerkster van de rood-witte winkel in zowel het oude als nieuwe stadion. Met Annemarie verliezen we een Spartaanse die als geen ander het rood-wit door haar bloed had stromen en geliefd was bij iedereen die haar kende. Geheel terecht speelt zowel het eerste als jong Sparta haar wedstrijden dit weekend dan ook met rouwbanden. Eveneens hangen de vlaggen op de Tonny van Ede tribune en het Kasteel halfstok.

De redactie van ITWM Online wenst haar man Dick, familie, vrienden en kennissen veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Theo van Heumen

Het ging al een tijdlang niet best met Theo, een bij velen bekend Spartaan. Helaas is hij afgelopen donderdag op 67 jarige leeftijd overleden. Een harde klap voor familie en bekenden, ook voor zijn vrienden bij Sparta. De redactie Van ITWM Online wenst een ieder dan ook veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Dat Theo een 'diepgelovig' Spartaan was, is wel gebleken na zijn overlijden. In Sparta shirt opgebaard liggen vertelt alles over zijn liefde voor onze club, evenals de afbeelding van het Kasteel op de rouwkaart.

De uitvaart vindt op woensdag 11 uur plaats aan de Meatelinckweg te Rotterdam. Mochten er mensen zijn die Theo kenden en graag op de uitvaart willen komen dan zijn zijn welkom, liefst in een Sparta shirt, omdat dit een van zijn laatste wensen was.

Cor Adelaar

Oud-Spartaan Cor Adelaar is overleden. De voormalig aanvaller overleed in de nacht van zondag 12 op maandag 13 juni 2016 in het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein aan de gevolgen van een hersenbloeding. Hij werd 73 jaar.

Begin jaren 60 speelde Adelaar vier seizoenen op het Kasteel. Hij speelde 97 wedstrijden voor Sparta, waarin hij 14 doelpunten maakte. Later kwam hij nog uit voor Go Ahead Eagles, Lierse, AGOVV en DOS. Cor Adelaar was de oom van oud-Sparta trainer Frans Adelaar.

Ousmane Kone

Vreugde en verdriet liggen helaas dicht bij elkaar in het leven. Een week na het behalen van het kampioenschap met Sparta O13 in het seizoen 2015-2016 is Ousmane Kone na een teamuitje overleden. Verschrikkelijk nieuws dat inslaat als een bom. De redactie van ITWM Online wenst familie, vrienden en bekenden sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Erik-Jan Bruins

Erik-Jan Bruins, al meer dan 35 jaar een graag geziene supporter bij onze club is op 17 maart 2016 overleden. Zijn plotselinge dood kwam als een enorme schok voor familie, vrienden en bekenden. De redactie van ITWM Online is bedroefd dat we weer afscheid hebben moeten nemen van een Spartaan in hart en nieren.

Erik-Jan kwam zoals gezegd al meer dan 35 jaar bij Sparta. Dit seizoen had hij een seizoenkaart voor vak 18. Om aan te geven hoe Sparta in zijn bloed zat een voor velen herkenbaar verhaal: Toen hij zijn huidige vrouw leerde kennen had hij slechts één 'voorwaarde': "Schat ik wil heel graag een relatie met je maar mijn eerste grote liefde is Sparta. Je mag me nooit vragen om Sparta de rug toe te keren of een thuiswedstrijd over te slaan."

En zo geschiedde, ook in slechte tijden bleef hij trouw iedere thuiswedstrijd bezoeken. Ja, dan ben je uit het juiste Spartaanse hout gesneden.

Erik-Jan is slechts 45 jaar oud geworden en laat vrouw Louise en dochter Jade achter.
De redactie van ITWM Online wenst familie, vrienden en bekenden veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Hans Terreehorst

Helaas hebben we weer afscheid moeten nemen van een groot Spartaan. Hans Terreehorst, onder vele supporters die de thuis- en uitwedstrijden van onze club bezoeken geen onbekende, is overleden. De redactie van ITWM Online wenst familie, vrienden en bekenden veel sterkte toe. Hans, rust zacht!!


Cor Hendriks

Sparta Rotterdam heeft op 21 januari 2016 het trieste bericht ontvangen dat Cor Hendriks op 81-jarige leeftijd is overleden. Cor Hendriks was levenslang Spartaan in hart en nieren.

Ondanks dat Cor bij Leonidas begon met voetballen maakte hij al snel de overstap naar Rotterdam-West waar hij het zelfs schopte tot speler van het eerste elftal. Ook maakte hij deel uit van het befaamde kampioensteam van 1959. In totaal speelde Cor 14 competitiewedstrijden in het rood-wit gestreept waarna hij de overstap maakte naar stadgenoot Excelsior.

Cor bleef altijd Spartaan en keerde terug als vrijwilliger van de Kasteelclub. Jarenlang was hij elftalleider bij de jeugdopleiding en was hij nagenoeg full-time vrijwilliger op de administratie van Sparta Rotterdam. Talloze seizoenkaarthouders hebben hun seizoenkaart bij Cor besteld en dan nog de duizenden rondleidingen die hij heeft gegeven.

Sparta Rotterdam heeft Cor Hendriks in 2006 de Rob Kiebert-Award uitgereikt vanwege zijn inzet voor de jeugdopleiding. Tevens is Cor Hendriks onderscheiden met het Delftsblauw Bord en was hij Lid van Verdienste sinds 1 april 2013.

De club wenst zijn vrouw Annie, zijn kinderen en kleinkinderen en overige familie, vrienden en kennissen heel veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

Ter nagedachtenis aan Cor Hendriks speelt Sparta Rotterdam morgenavond in het duel tegen FC Eindhoven met rouwbanden.

Bram Biesen

Op 14 december bereikte Sparta Rotterdam het bericht dat Bram Biesen op 71-jarige leeftijd is overleden. Bram Biesen kwam al vanaf zijn jonge jaren op Het Kasteel en werkte tientallen jaren als hoofdkassier bij Sparta. De laatste jaren ondersteunde hij de financiële administratie van Sparta en was hij op wedstrijddagen het gezicht van de ontvangstbalie waar de kaarten voor sponsors worden afgehaald.

In mei 2009 ontving Bram Biesen uit handen van Charles van der Steene het befaamde Delftsblauwe bord van Sparta Rotterdam vanwege zijn verdiensten voor de club.

Sparta Rotterdam treurt om het verlies van een groot Spartaan en wenst zijn vrouw, familie, vrienden en kennissen veel sterkte bij het verwerken van het verlies.

De club speelt vrijdag bij het duel Sparta Rotterdam – MVV met rouwbanden ter nagedachtenis aan Bram Biesen.

Hans WennekerOp 90-jarige leeftijd is oud-Spartaspeler Hans Wenneker overleden. De man met rollator die tijdens ons 125-jarige jubileum voorop liep in de ereronde van oud-spelers. Geboren op 30 september 1924, en de oudste nog in leven zijnde speler van Sparta. Hij werd op 13-jarige leeftijd lid van Sparta in augustus 1938.

Hans Wenneker behoort tot de spelers die zowel in het cricket als in het voetbal het eerste elftal haalde. Voor beide disciplines kwam hij gedurende een lange tijd met wisselende resultaten uit. Hij speelde met legendarische spelers zoals Hans Sonneveld, Arno Knupfer, Lou Benningshof, Piet Verheul en Tonny van Ede.

Zijn competitiedebuut maakte hij op 26 september 1943, als invaller. Tot 15 mei 1955 speelde hij voor Sparta. In totaal speelde de back 192 officiële wedstrijden voor onze club. Hij kwam tot 4 doelpunten.

De RV & AV Sparta verliest in Hans een buitengewoon trouw lid. Wenneker was niet minder dan 77 jaar lid. Bestuur, trainers, spelers en vrijwilligers wensen alle familie en vrienden van Hans heel veel sterkte in de komende tijd. Hans Wenneker wordt met veel respect en eerbied herdacht.

(Met dank aan archivaris René Schouten)

Dick Koops

Op 16 februari 2015 bereikte ons het droevige nieuws dat Sparta-supporter Dick de Schilder (Dick Koops) gisteren op 65-jarige leeftijd is overleden. Dick was een bekend gezicht tussen de supporters. Mede door zijn ongezouten Rotterdamse mening over het spel van Sparta. Die mening gaf hij vaak voor onze camera's. We wensen nabestaanden, familie en vrienden veel sterkte toe met dit verlies.

De afscheidsplechtigheid werd gehouden op 21 februari om 12.00 uur in de aula van de algemene begraafplaats Crooswijk, Kerkhoflaan 1 Rotterdam.


Nol Heijerman

23 januari 2015 bereikte Sparta Rotterdam het droevige bericht dat Nol Heijerman op 74-jarige leeftijd is overleden. De voormalig rechtsbuiten speelde van 1967 tot 1975 in het rood-wit van Sparta Rotterdam. Hij speelde 223 wedstrijden, waarin hij 64 doelpunten maakte. Door zijn haardracht werd hij wel de ‘Beatle’ van Sparta genoemd.

Nol Heijerman werd vorig jaar nog uitvoerig geïnterviewd door journalist en supporter Anton Slotboom voor in zijn boek Voor niemand bang. Nol vertelde graag verhalen. Met een lekkere Rotterdamse tongval en vergezeld van een schaterlach en pretoogjes. Heijerman was een boefje. Een playboy. Iemand die op trainingskampen het vertier zocht.

Nol was een cultheld op Het Kasteel. Shirt uit de broek. Modieus. Volgens Ted Langenbach 'de George Best van Nederland.Met voetbalmaten als Gerrie ter Horst en Hans Eijkenbroek. Voordat hij bij Sparta aan de slag ging maakte hij furore bij Xerxes, dat toen ook op het Kasteel speelde. In die tijd trouwde hij met Connie Kokelaar, dochter van snackbarhouders in Rotterdam-West.

Nol was een auto-liefhebber. Reed in Austin Healy en Porsches. Grappenmaker. Levensgenieter.Zijn vriendin is een stuk jonger dan hij was. Nol speelde de laatste tijd twee keer per week back-gammon op de Claes de Vrieslaan. Volgde elke wedstrijd van Barcelona. Ging met vriendin naar Marbella en Torremolinos. Mooi weer, passend bij een mooie oud-prof.

Bij Sparta vond hij het gezellig en relaxed. Een club waar je als oud-speler gewoon een lekker bakje koffie krijgt en een warm gevoel.De laatste periode kwam hij helaas niet meer in verband met zijn ziekte. Zijn hoofdstuk in Slotbooms boek (hij staat in actie op de cover) eindigt zo: "Ik hoef straks niet als Spartaan te worden begraven hoor. Schei uit. Er schijnt een tegeltje te hangen op Het Kasteel, waar precies weet ik niet eens. Je denkt toch niet dat ik met mijn kleinkinderen op de foto wil, bij dat tegeltje?"

Foto: Peters, Hans / Anefo (http://www.gahetna.nl/)


Henk Klamer

Een elftalposter zonder Henk Klamer is geen elftalposter

Henk Klamer, Sparta’s oud verzorger/masseur werd de afgelopen dagen op internet en in de diverse media een Sparta-icoon genoemd. Terecht, want als je ruim 35 jaar aan Sparta verbonden bent geweest is die benaming meer dan op z’n plaats.

Henk Klamer begon zijn carrière in augustus 1966 als assistent van toenmalige verzorger Frans Hofman, maar nam het stokje in maart 1967 over omdat Hofman ruzie kreeg met toenmalig trainer Wiel Coerver. Pas ruim 35 jaar later nam hij afscheid van Sparta!

In die periode maakte Klamer het nodige mee en miste vrijwel nooit een wedstrijd. In een interview dat we in de papieren versie van ITWM met hem hadden in januari 1996, zei hij daarover: “In die dertig jaar heb ik één wedstrijd gemist, en daar heb ik nog de pest over in. Een aantal jaren geleden speelde Sparta op een zondag tegen PSV. De avond ervoor vierde ik mijn 25-jarig huwelijk. Toen werd bekend dat die wedstrijd verschoven zou worden naar die zaterdagavond. Het feest verschuiven ging toen niet meer. Ik was er niet bij toen Sparta met 1-0 won.”.

Bij Sparta was hij in al die jaren graag gezien. Niet alleen vanwege zijn vakmanschap (hij had naast zijn baan bij Sparta ook een eigen massagepraktijk) , eveneens qua persoon, zijn humor en ook maakte hij naar verluidt aan de tafeltennistafel, tussen de trainingen door, de nodige indruk. Veel Spartanen waardeerden hem zeer, zo ook de redactie van ITWM die hem met lede ogen zag vertrekken aan het einde van het seizoen 2003-2004.
Als een soort ‘eerbetoon met een knipoog’ verleidde ons dat om in een van onze uitgaves plaats te maken voor de zogenaamde UITKNIP Henk Klamer'. Want, zo redeneerden wij, een elftalposter van Sparta zonder Henk Klamer is geen elftalposter.

In februari van dit jaar stond een ITWM TV uitzending van ‘In de kelder van het betaalde voetbal’ gepland met Henk Klamer. Maar helaas, door technische problemen ging de uitzending niet door waarna werd afgesproken het interview op een later tijdstip alsnog af te nemen.
Jammer genoeg is het niet zover gekomen, want geheel onverwacht kwam Henk Klamer op zondag 6 juli 2014 te overlijden.

Het heengaan van Henk Klamer doet veel pijn. Henk Klamer was een geweldig persoon en een Spartaan in hart en nieren die zeer gemist zal gaan worden.
De medewerkers en redactie van ITWM wensen familie, vrienden en bekenden veel sterkte toe in deze moeilijke tijd


Voor enkele foto's met dank aan Sparta archief


Dries van den Heuvel

Een gevoelig verlies, vaak wordt die uitdrukking gebruikt als onze club een pijnlijke nederlaag lijdt, maar helaas komen die woorden ook naar voren als iemand komt te overlijden. Dries van den Heuvel, een gewaardeerd medewerker van Sparta, overleed in de nacht van dinsdag 9 op woensdag 10 april 2014.

Voor veel Spartanen zal zijn naam niet bekend in de oren klinken, maar voor personeel, spelersgroep en anderen die nauw verbonden zijn aan onze club was Dries een goede bekende.

Vele jaren lang was hij binnen Sparta actief als vrijwilliger waar hij, soms op onmogelijke tijden, alle voorkomende stadionwerkzaamheden verrichte. Niets was hem te veel en deed alles met volle overgave. Soms was hij zelfs Sparta's laatste redmiddel zoals die ene keer toen het Kasteel door een stroomstoring in duisternis werd gehuld.
Elektriciens stonden voor een raadsel en kwamen tot de conclusie dat op korte termijn niets meer aan het probleem gedaan kon worden. Aangezien er een wedstrijd aan zat te komen was dat geen optie en werd Dries erbij gehaald. Niet veel later dook hij de kelders van het Kasteel in. Hoe hij er binnen korte tijd wel in slaagde de lampen weer brandend te krijgen weet niemand, maar de stroomstoring was wel verholpen.

Dat tekent Dries, een man die overal voor ingeschakeld kon worden en dat dan ook deed.
De laatste jaren was Dries rondom wedstrijden gastheer en doordeweeks met zijn vrouw Stien actief als beheerders van het spelershome.
Helaas moest hij enkele maanden geleden door zijn ziekte hiermee stoppen. Gastheer bleef hij echter wel. Tot enkele weken geleden, toen het echt niet meer ging.

In de nacht van dinsdag 9 op woensdag 10 april 2014 overleed Dries op 64 jarige leeftijd.

Dries van den Heuvel zal herinnerd worden als een geweldige man die geliefd was bij familie en vrienden en goud waard was voor Sparta. Geheel terecht dragen daarom de spelers tijdens de wedstrijd Sparta-Fortuna rouwbanden. Een mooi eerbetoon aan een man die gemist gaat worden.

Dries, rust zacht!

De redactie van In The Winning Mood wenst Stien, familie en vrienden alle sterkte toe met dit gevoelige verlies.


Hans van der Poel


Hans van der Poel is op 86-jarige leeftijd is overleden. Rust zacht. Hans was met name bekend door zijn markante stemgeluid als stadionspeaker op het oude Kasteel in de jaren ’70 en ’80.

Met zijn bedrijf POGO uit Rotterdam-Noord verzorgde Hans het stadiongeluid op Spangen. Op 30 maart 1988, daags voor het 100-jarig jubileum van Sparta Rotterdam, werd Hans van der Poel uitgeroepen tot Lid van Verdienste.

Net als Sparta al deed, wenst ook de redactie van ITWM de familie, vrienden en kennissen van Hans van der Poel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.


Edit: Fragment omroep Hans van der Poel toegevoegd.
Datum: 1 april 1988, bij jubileumwedstrijd Sparta - Barcelona.

aws d1.1

Chris Geeve

aws d1.1

Menig spartaan pinkte een traantje weg toen de spelers na afloop van Sparta-Cambuur in het seizoen 2011-2012 de ernstig zieke Spartaan Chris Geeve bezochten. Nog eenmaal wilde hij een wedstrijd van zijn favoriete club bezoeken. Helaas is Chris onlangs, op 28 november 2011, overleden. Zijn Sparta vrienden Orlando en Jeffrey Karam herdenken hem en daar maken wij natuurlijk graag plaats voor vrij. De redactie van ITWM Online wenst familie en vrienden sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Klik hier voor de bijdrage van Orlando en Jeffrey en de reacties daarop.


Ruud Timmermans

Vlak voor de wedstrijd AGOVV–Sparta Rotterdam van 4 november 2011 is Spartasupporter Ruud Timmermans op 52-jarige leeftijd overleden aan een slopende ziekte. Ruud was al ruim 40 jaar een graag geziene gast bij zowel de thuis- en uitwedstrijden van de Kasteelclub. Als bewoner van de wijk Nieuw Terbregge kwam Ruud ook geregeld bij de jeugdopleiding van Sparta. Klik hier voor een foto van hem een reacties naar aanleiding van zijn overlijden. Rust zacht Ruud.


Koos Verbeek

In de nacht van vrijdag op zaterdag 22 oktober 2011 is oud-Spartaan Koos Verbeek op 82-jarige leeftijd overleden. Hij was nog actief bij Sparta toen zij voor het laatst kampioen van Nederland werden, in 1959. In totaal speelde hij 180 duels voor de Rotterdammers.

De middenvelder kwam in het kampioensjaar tweemaal in actie. Dat succesvolle jaar was ook meteen zijn laatste seizoen in het shirt van Sparta. Na zijn carrière als voetballer bekleedde hij nog meer functies binnen de club. Zo was hij administrateur, scout en trainer voor de ploeg uit Spangen.

In 2009 schreven Louis Du Moulin en Mikos Gouka een artikel over Koos Verbeek. Dit artikel is hier te vinden.Nanda van der Staaij-Ettes (Sparta-Oma)

Nanda van der Staaij-Ettes,http://www.standard-codes.com bij onze club beter bekend als Sparta-Oma, op 79-jarige leeftijd is overleden. De laatste tijd was Sparta-Oma niet meer in staat om naar het stadion te komen, maar bleef zij op alle mogelijke manieren op de hoogte van het wel en wee van de club.

aws d1.1

Klik hier voor de reacties op het overlijden van mevrouw Van der Staaij-Ettes.


Fritz Korbach

Fritz Korbach is zondag 14 augustus 2011 overleden. De kleurrijke oud-trainer, overleed op 66-jarige leeftijd aan de gevolgen van keelkanker.

Bij Sparta werkte hij maar twee dagen en moest hij op doktersadvies stoppen. Korbach vertelde begin augustus aan Radio Rijnmond (klink hier voor dat interview dat indruk maakt) dat hij nog slechts korte tijd te leven had, nadat de doktoren hem hadden verteld dat behandeling geen uitkomst meer bood. Hij wilde zelf de strijd nog aangaan, daarbij aan diverse media allerlei vergelijkingen met voetbal gevend, maar veel tijd was hem niet meer gegund.

Klik hier voor een uitgebreider portret en voor de reacties na zijn overlijden. Rust zacht Fritz.


Jan van BeverenOud Sparta doelman Jan van Beveren (5 maart 1948 - 26 juni 2011) is zondag 26 juni 2011 overleden. Dat heeft zijn familie vandaag naar buiten gebracht. De voormalig international overleed in zijn woonplaats Houston in de Verenigde Staten.

Jan van Beveren keepte op zijn 15e al in het in het eerste van amateurclub VV Emmen. Hij vertrok naar Sparta om daar in het seizoen 1966/1967 zijn carrière als prof te beginnen. Hoewel Van Beveren zijn beste periode bij PSV keepte, was hij een zeldzaam talent en zelfs op jonge leeftijd bij Sparta al een kanjer van een keeper. Hij komt als één van Neerlands beste keepers aller tijden ook uiteraard ook terug in het ITWM boek: ‘Sparta’s top en tob 60 aller tijden�. Daarin is onder meer deze tekst te lezen:

“Ik zag meteen dat hij een doelman van wereldklasse was, zoals Cassius Clay en Eddy Merckx in hun sport grote kwaliteiten hebben�, aldus oud-Sparta trainer en voetbalgoeroe Wiel Coerver over Jan van Beveren. Van Beveren, zoon van de Nederlands kampioen op 100 en 200 meter sprint van 1939, zoon van dezelfde man die op de 200 meter sprint op de Olympische Spelen van 1936 slechts 5 plaatsen achter winnaar Jesse Owens eindigde. De zoon van een groot sportman was slechts drie seizoenen (tussen 1967 en 1970) de eerste man in het doel van Sparta. Van Beveren ontpopte zich in sneltreinvaart als de beste keeper van Nederland, met katachtige reflexen, zoals daarvoor nog geen keeper vertoond had. De eerste wedstrijden van het seizoen 1967/1968 keept hij bij Sparta zo briljant dat bondscoach George Kessler vaste kracht Eddy Pieters Graafland passeert en voor de interland tegen de Sovjetunie Jan van Beveren opstelt, dan nog slechts 19 jaar jong. "Lange Jan", zoals velen hem toen noemden heeft dan nog maar 17 (!) wedstrijden op het hoogste niveau achter zijn naam staan,http://www.standard-codes.com maar in deze bijna anderhalve dozijn aan wedstrijden had hij weinigen niet kunnen overtuigen: Sparta (en daarmee het Nederlands elftal) had een doelman van absolute wereldklasse in huis.

In 1970 vertrok Van Beveren naar PSV. Van Beveren speelde in totaal 'slechts' 32 interlands (waarvan 12 als Spartaan), mede vanwege een ruzie tussen hem en Willy van der Kuijlen enerzijds en Johan Cruijff en Johan Neeskens anderzijds. Berucht is Cruijff zijn weinig subtiele uitspraak 'Van Beveren eruit of alle Ajacieden eruit'. Eén van de beste die keepers die Nederland ooit kende deed nooit mee aan een EK of WK. De bedreigingen die Van Beveren als gevolg van zijn onenigheid met de Ajacieden ontving waren voor hem een belangrijke reden om Nederland te verlaten en zijn carrière in de VS voort te zetten.�

Na PSV keepte Van Beveren voor Fort Lauderdale Strikers en de Dallas Sidekicks. Hij beëindigde zijn actieve loopbaan in 1985. Na zijn voetballoopbaan bleef hij in de VS wonen zette hij daar een postzegelhandel op. Hij werkte ook als keeperstrainer voor verschillende clubs.

Jan van Beveren overleed op de veel te jonge leeftijd van 63 jaar. Rust zacht.


'Ome' Toon Nijssen

Op 4 april 2011 werd duidelijk dat Toon Nijssen op 92-jarige leeftijd is overleden. Voor velen stond Toon Nijssen bekend als Ome Toon. Hij werd geboren op 7 januari 1919 in Rotterdam en werd in 1947 lid van Sparta Rotterdam. De rechtsback speelde 21 competitiewedstrijden in het shirt van de Kasteelclub.

Na zijn actieve voetbalcarrière bleef Ome Toon de Kasteelclub trouw in diverse functies. Zo was hij tientallen jaren elftalleider bij de jeugdopleiding. In 1990 werd Toon Nijssen benoemd tot Lid van Verdienste van Sparta Rotterdam.

Zelfs de laatste jaren kwam Ome Toon naar nagenoeg alle thuiswedstrijden –en naar het kantoor van het Kasteel. Rust zacht. Klik hier voor het bericht en reacties over het overlijden van Ome Toon.


Tonny van Ede

Met het overlijden van Tonny van Ede op 17 februari 2011 is ons een Sparta-held ontvallen. Hij was de personificatie van onze club: traditie, beschaafdheid, historie, liefde en kracht. Hoewel hij op respectabele leeftijd dit leven verlaten heeft schieten woorden tekort om de grootste naoorloogse Spartaan recht te doen. Bij het verlies van dit icoon is door de club, supporters en ook dit fanzine uitgebreid meerdere malen stilgestaan. De herinnering aan Van Ede zal nooit verloren gaan. En mocht iemand het toch vergeten, koop dan een kaartje voor de Eretribune. Deze heet tegenwoordig geheel terecht Tonny van Ede tribune. Rust zacht oude schicht.

http://www.itwm.nl/artikel.php?t=R.I.P.+Tonny+van+Ede


Jan van Stigt Thans

Op september 2010 is na een kort ziekbed oer-Spartaan Jan van Stigt Thans overleden. De 94-jarige Spartaan was lid van de Kasteelclub sedert 1935.http://www.standard-codes.com Vorig jaar werd hij gehuldigd vanwege zijn 75-jarig lidmaatschap. Jan van Stigt Thans is onder meer bekend vanwege het feit dat hij regelmatig het woord nam bij de edities van het Rood-Witte mannendiner en de jaarvergaderingen waar hij bij aanwezig was.

aws d1.1

De heer Van Stigt Thans was een vaste gast bij de thuiswedstrijden en andere activiteiten van onze club. De laatste wedstrijd die hij bezocht was Sparta � Almere City FC aan het begin van dit seizoen. Hij was tijdens zijn actieve loopbaan eigenaar van Van Stigt Thans Assurantiën in Schiedam. Dit kantoor heeft hij overgedragen aan zijn zoon, maar tot het laatst toe was hij zeer betrokken.

Onze club geeft aan deze markante persoonlijkheid te zullen missen en wenst de familie, vrienden en bekenden veel sterkte toe om dit verlies te verwerken. ITWM sluit zich hier uiteraard bij aan: heel veel sterkte gewenst aan de nabestaanden en rust in vrede


Wim Cassa

In de nacht van 10 op 11 september overleed Wim Cassa. Met het overlijden van Cassa is onze club een groot Spartaan verloren.

http://www.itwm.nl/artikel.php?t=R.I.P.+Wim+CassaShare |